Nowe gatunki owoców morza w ofercie MAKRO |
![]() |
![]() |
20.07.2016. | |
![]() Oferta sieci MAKRO Cash&Carry Polska została wzbogacona o nowe gatunki owoców morza. Wysokiej jakości produkty pochodzą od najlepszych producentów z całego świata i charakteryzują się dużą różnorodnością. Owoce morza znajdujące się w ofercie sieci dostępne sa w trzech wariantach: żywe, świeże i gotowane oraz mrożone. Homar kanadyjski oraz krab kieszeniec to propozycje MAKRO sprzedawane w formie żywej. W ofercie owoców morza świeżych i gotowanych znalazły się krewetki, kalmary, ośmiornice i ośmiorniczki, mątwa, małże, omułek śródziemnomorski, mięso z przegrzebków, przegrzebki wielkie oraz ostrygi. W dziale mrożonek można zaś nabyć krewetki, mieszankę morską, mięso z muszli św. Jakuba, omułka zielonego nowozelandzkiego, mięso małży, ośmiornice i ośmiorniczki, kalmary, szyjki rakowe, homary, langustynki oraz raki luizjańskie. Pierwszą z nowości w ofercie owoców morza w MAKRO jest pająk morski - gatunek kraba zasiedlający wschodnie rejony Atlantyku oraz Morza Śródziemnego. Jego pancerz pokryty jest gęstymi kolcami. Wyróżnia się bardzo delikatnym mięsem i zazwyczaj gotuje się go w całości w osolonej wodzie lub w aromatycznym wywarze. Kolejną z propozycji sieci jest ostryga pacyficzna. Ostrygi dostępne w MAKRO pochodzą z hodowli francuskich i holenderskich i dostępne są w różnych rozmiarach i opakowaniach. Ostrygę pacyficzną najczęściej jada się na surowo, jednak można ją również spotkać w postaci gotowanej, pieczonej, a nawet panierowanej. Często stanowi podstawę aromatycznego sosu ostrygowego, który nadaje charakterystyczny smak wielu potrawom. W ofercie MAKRO znalazły się również małże okładniczki występujące na całym obszarze Morza Śródziemnego. Ich muszla jest podłużna i osiąga długość nawet 17 cm. Okładniczki można przyrządzać na grillu, gotować na parze lub smażyć na maśle z dodatkiem czosnku. W asortymencie sieci pojawiła się również pobrzeżka pospolita pochodząca z północnego Atlantyku. Muszla ślimaka ma odcienie od szarozielonego do czarnego i ozdobiona jest koncentrycznymi paskami. We Francji często spożywana jest na surowo, może być również gotowana w osolonej wodzie lub w wywarze. Na stoiskach rybnych w halach MAKRO w ciągłej sprzedaży jest dwadzieścia rodzajów owoców morza. Sieć współpracuje wyłącznie z dostawcami, którzy przestrzegają wysokich standardów produkcji i procedur transportu żywności. Oferta MAKRO została wzbogacona również o nowe gatunku świeżych ryb z Atlantyku. W asortymencie sieci pojawiły się gatunki takie jak: morszczuk, witlinek, barwa, złocica, żabnica i sola. Wyjątkową pozycją jest dziki labraks. Ryby pochodzą z połowów hakowych, co gwarantuje ich wysoką jakość. MAKRO Cash & Carry informacje prasowe MAKRO (press box) |
« poprzedni artykuł | następny artykuł » |
---|
press box: | LAUFEN | Roca | SIEGENIA-AUBI | FINAL | AM Okna |Grupa Assay |Hörmann Polska | G-U Polska | CERRAD | Ponzio |Aliplast |Yawal | CREATON Polska | Remmers Polska | INTERNORM | Forum Branżowe | PRIME3 | BLAUPUNKT | Schüco | Dom Bezpieczny | MODECOM | Mondial Assistance | VALVEX | Makro | Kludi | KRISPOL | Excellent | PETECKI | Franke | Winkhaus | Gerda | Aluprof | PGE | Sklepy Komfort | Kuchinox | Ferro | TUV Nord Polska | Media Expert | ASTOR | Media Saturn | MAPA |