Z kortu do kuchni. Czy A. Radwańska gotuje po sezonie? |
30.11.2012. | |
Po zakończeniu najbardziej spektakularnego sezonu w dotychczasowej karierze Agnieszka Radwańska niewątpliwie zasłużyła na słodkie chwile odprężenia. Teraz może w końcu wypróbować przepis na ulubione czekoladowe muffinki, wcześniej ściśle ukrywany w pamięci jej nowego, interaktywnego piekarnika Integra Smart. W kuchni, podobnie jak na korcie, Radwańska preferuje inteligentny i zarazem ofensywny styl – lubi eksperymentować – ostatnio miała okazję czerpać inspirację z kuchni kubańskiej.
Rodzinne gotowanie W rodzinie Radwańskich to raczej siostra Agnieszki - Ula, zajmuje się gotowaniem. Agnieszka jest natomiast pierwszym i najważniejszym recenzentem jej potraw. Teraz Ula będzie testować swoje zdolności pedagogiczne, gdyż Agnieszka postawiła sobie za cel wykonanie kilku przepisów z książki kucharskiej „Nowoczesna kuchnia”, która prezentuje innowacyjne przepisy do wykonania w nowym piekarniku Integra Smart. Przepis, na którym jej szczególnie zależy, to grillowany kurczak z Jamajki, który przyrządzany jest podobnie jak ten jadany na Kubie. Jednak „Isia” przede wszystkim nie może obejść się bez... czekolady. O swoim nałogu Agnieszka mówi: - Czekoladowe muffinki mogłabym jeść non stop. W trakcie sezonu muszę niestety dbać o linię. Ponieważ teraz ma przerwę w rozgrywkach, te łakocie także zamierza samodzielnie upiec, aby rozkoszować się domowymi muffinkami razem ze swoją siostrą. Rozpoczęcie sezonu Niestety wszystko co dobre, szybko się kończy. Mimo, że do rozpoczęcia kolejnego sezonu Agnieszki Radwańskiej pozostał jeszcze ponad miesiąc, nasza najlepsza tenisistka już rozpoczęła przygotowania do rozgrywek. Jest jednak pewna rzecz, która pozwala patrzeć Agnieszce na koniec wakacji z pewną dawką optymizmu. Już na początku przyszłego roku będzie miała okazję grać w Australii – jednym z jej ulubionych miejsc, do którego ma sentyment także ze względu na tamtejszą kuchnię. - Australia to miejsce, które kocham i które wszystkim szczerze polecam odwiedzić. Mimo odległości czuję się tam prawie jak w domu, panuje tam europejski klimat, który przenosi się także do kuchni – zdradza Radwańska. |
« poprzedni artykuł | następny artykuł » |
---|
press box: | Termo Organika | Austrotherm | Wavin | Aluron | LAUFEN | Roca | SIEGENIA-AUBI | FINAL | AM Okna |Grupa Assay |Hörmann Polska | G-U Polska | CERRAD | Ponzio |Aliplast |Yawal | CREATON Polska | Remmers Polska | INTERNORM | Forum Branżowe | PRIME3 | BLAUPUNKT | Schüco | Dom Bezpieczny | VALVEX | Kludi | KRISPOL | PETECKI | Franke | Winkhaus | Aluprof | PGE | Kuchinox | Ferro | TUV Nord Polska | Media Expert | Media Saturn | MAPA |