Skip to content

Reklama

START arrow KONKURSY I PROMOCJE arrow Świąteczny konkurs ZT Bielmar
Świąteczny konkurs ZT Bielmar Utwórz PDF Poleć znajomemu
15.12.2010.
Zakłady Tłuszczowe Bielmar z Bielska-Białej uruchomiły w tym roku portal dla miłośników wszelkiego rodzaju wypieków. W grudniu można na wypiekiudane.pl wziąć udział w konkursie na sprawdzony przepis na najbardziej świąteczne z ciast – piernik. Wystarczy wejść na stronę www.wypiekiudane.pl , zarejestrować się i oczywiście zaprezentować swój wypiek – dzieląc się z innymi przepisem i zdjęciem. Konkurs trwa do końca roku, ale warto się pośpieszyć, by zdobyć nagrodę, bo nagrody przewidziano dla pierwszych 155 osób.  A nagrody są kulinarne: szklane patery na ciasto, praktyczne fartuszki i rękawice kuchenne oraz kalendarze z przepisami.

- Takie konkursy będą pojawiać się często na wypiekiudane.pl – mówi Aleksander Szałajko, specjalista ds. PR z ZT Bielmar. – Są bardzo dobrą, korzystną dla obu stron, formą komunikacji z internautami, którzy mają kulinarną pasję. A na takich odbiorcach i klientach nam bardzo zależy – dodaje Aleksander Szałajko.

Na zachętę przepis…
…ze strony wypiekiudane.pl, umieszczony na niej przez „Malinę” - na piernik świąteczny, z mnóstwem bakalii.
Składniki:
50 dkg mąki, 2 jaja, pół szklanki mleka 3,2 %, 6 łyżek miodu spadziowego, 3 łyżki ciemnego, holenderskiego kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pół szklanki cukru, pół kostki margaryny Palma z Murzynkiem, przyprawy korzenne - imbir(pół łyżeczki), goździki, cynamon (pół łyżeczki), bakalie: orzechy włoskie, migdały, rodzynki, suszone morele, śliwki (po ok.10 dag) .
Margarynę, cukier i miód rozpuścić w niedużym garnku. Dodać kakao, cynamon, imbir i goździki. Do ostudzonej masy dodać jajka, mleko, mąkę z proszkiem i bakalie: orzechy włoskie, rodzynki, migdały, suszone morele i śliwki. Im więcej - tym lepiej! Składniki należy dobrze wymieszać i przelać do podłużnej blaszki. Piec ok. 60 minut w temp. 175 st. Po ostudzeniu piernik można polać lukrem i posypać rodzynkami , albo polewą czekoladową i płatkami migdałowymi.
Smacznego!

Więcej informacji na stronie www.wypiekiudane.pl.

Z.T. „Bielmar”
 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »

Zobacz press box firm:

 




| DOM I WNĘTRZE | PRESS BOX | BIZNES | INTERNET | KULTURA | FINANSE | ZDROWIE I URODA | MOTO | REKLAMA | | PROMOCJE | NIERUCHOMOŚCI | INNE

press box: | Balex Metal | PORT PC | Termo Organika | Austrotherm | Wavin | Aluron | LAUFEN | Roca | SIEGENIA-AUBI | FINAL | AM Okna |Grupa Assay |Hörmann Polska | G-U Polska | CERRAD | Ponzio |Aliplast |Yawal | CREATON Polska | Remmers Polska | INTERNORM | Forum Branżowe | PRIME3 | BLAUPUNKT | Schüco | Dom Bezpieczny | VALVEX | Kludi | KRISPOL | PETECKI | Franke | Winkhaus | Aluprof | PGE | Kuchinox | Ferro | TUV Nord Polska | Media Expert | Media Saturn | MAPA |