Skip to content

Reklama

START arrow INNE arrow Michał Kuter i Ernest Jagodziński poprowadzili Mikser Kulinarny programu "Szef dla Młodych Talentów"
Michał Kuter i Ernest Jagodziński poprowadzili Mikser Kulinarny programu "Szef dla Młodych Talentów" Utwórz PDF Poleć znajomemu
27.03.2017.


Ponad 100 uczniów z wielkopolskich szkół gastronomicznych wzięło udział w Mikserze Kulinarnym zorganizowanym 20 marca br. w Poznaniu w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów”. Gośćmi wydarzenia byli wybitni szefowie kuchni, laureaci Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska, Michał Kuter oraz Ernest Jagodziński.

Pokaz kulinarny, stanowiący główny punkt programu, poprowadził Michał Kuter – szef kuchni i właściciel restauracji „A Nóż Widelec" w Poznaniu, wyróżniony tytułem „Szef Kuchni Tradycyjnej" Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016. Tematem przewodnim były ,,Tradycyjne polskie przysmaki na bazie mąki”, a pośród zaprezentowanych dań znalazły się m.in. szagówki w kremowym sosie z zielonymi warzywami i serem grądzkim oraz kaczka po poznańsku z pyzami.

Gościem spotkania był również szef kuchni restauracji ,,Cucina 88” w Poznaniu i zdobywca tytułu ,,Szef Jutra” Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2017, Ernest Jagodziński, który opowiedział o codziennych obowiązkach i wyzwaniach szefa kuchni z perspektywy kucharza i menedżera.

Ponadto, uczestnicy Miksera mieli okazję wziąć udział w szkoleniu ,,Mąki – rodzaje, typy i zastosowanie” w ramach którego przeprowadzono degustację bezglutenowych ciast wypiekanych w stołecznej restauracji wegetariańskiej ,,Tel Aviv Food & Wine”. Prezentację produktową poprowadzili Robert Ciechomski i Piotr Kuziela, Target Group Managerowie HoReCa w MAKRO.

„Szef dla Młodych Talentów” to projekt wspierający młodych adeptów kulinarnych w pierwszych krokach ich kariery zawodowej. Program obejmuje dwa główne zakresy działalności: program płatnych staży w MAKRO i cykl Mikserów Kulinarnych, których misją jest edukacja oraz umożliwienie spotkań młodzieży z najlepszymi polskimi szefami kuchni.

Partnerem ,,Szefa dla Młodych Talentów” jest prestiżowy, międzynarodowy przewodnik po najlepszych restauracjach, hotelach i produktach w Polsce - Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska.








MAKRO Cash & Carry (press box)
 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »

Zobacz press box firm:

 




| DOM I WNĘTRZE | PRESS BOX | BIZNES | INTERNET | KULTURA | FINANSE | ZDROWIE I URODA | MOTO | REKLAMA | | PROMOCJE | NIERUCHOMOŚCI | INNE

press box: | Balex Metal | PORT PC | Termo Organika | Austrotherm | Wavin | Aluron | LAUFEN | Roca | SIEGENIA-AUBI | FINAL | AM Okna |Grupa Assay |Hörmann Polska | G-U Polska | CERRAD | Ponzio |Aliplast |Yawal | CREATON Polska | Remmers Polska | INTERNORM | Forum Branżowe | PRIME3 | BLAUPUNKT | Schüco | Dom Bezpieczny | VALVEX | Kludi | KRISPOL | PETECKI | Franke | Winkhaus | Aluprof | PGE | Kuchinox | Ferro | TUV Nord Polska | Media Expert | Media Saturn | MAPA |