Skip to content

Reklama

START
MAKRO z najnowszymi trendami na Gault&Millau Tour 2017 w Warszawie Utwórz PDF Poleć znajomemu
21.06.2017.

Ruszył Gault&Millau Tour 2017! Pierwszym przystankiem tegorocznej edycji była warszawska restauracja Signature. Po raz kolejny partnerem tego wyjątkowego cyklu wydarzeń jest sieć hurtowni MAKRO Polska, która w tym roku postanowiła zaprezentować na swoim stoisku najnowsze trendy w świecie gastronomii.


Ponad 150 mistrzów kuchni z Mazowsza, Lubelszczyzny i województwa łódzkiego pojawiło się 12 czerwca w restauracji Signature w Warszawie na spotkaniu inaugurującym Gault&Millau Tour 2017. Jednym z partnerów tegorocznej edycji jest MAKRO Polska. Sieć hurtowni na swoim stanowisku zaprezentowała najnowsze trendy w świecie kulinariów i gastronomii takie, jak: narracyjność jedzenia, prospołeczność restauracji czy korzystanie z dóbr pola i łąki. Trendy ilustrowały produkty z oferty MAKRO: ser koryciński, kminek, rukiew  wodna, kwiaty jadalne, a także chipsy przygotowane specjalnie na tę okazję m.in. z jarmużu i batatów. Więcej informacji goście mogli czerpać z „Trend Booków” wydanych przez MAKRO Polska z myślą o klientach z branży gastronomicznej.

Gault&Millau Tour 2017 to cykl spotkań regionalnych, na które zapraszani są m.in. szefowie kuchni restauracji zaprezentowanych w ostatniej edycji prestiżowego Żółtego Przewodnika. Spotkania mają na celu integrowanie środowiska gastronomicznego i tworzenie przestrzeni do wymiany doświadczeń, a w efekcie podnoszenie poziomu kulinarnego w Polsce. Głównym punktem warszawskiego spotkania było wręczenie nagród w kategoriach: Szef Roku – Robert Trzópek (Restauracja Bez Gwiazdek, Warszawa), Szef Jutra – Szymon Stach (Quale Restaurant, Łódź), Młody Talent – Michał Gniadek (Restauracja Plato, Warszawa), Szef Kuchni Tradycyjnej – Wojciech Kilian (Restauracja Signature, Warszawa). Nie przyznano natomiast nagrody w kategorii Kobieta Szef. Zwycięzcy przygotowali dla zgromadzonych gości swoje popisowe dania, którymi po raz kolejny zaprezentowali kulinarny kunszt i talent.

Kolejnymi przystankami Gault&Millau Tour 2017 będą: Poznań, Kraków i Sopot. Na spotkaniach wraz ze swoim stoiskiem poświęconym trendom obecne będzie również MAKRO Polska.







MAKRO Cash & Carry
press box
 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »

Zobacz press box firm:

 




| DOM I WNĘTRZE | PRESS BOX | BIZNES | INTERNET | KULTURA | FINANSE | ZDROWIE I URODA | MOTO | REKLAMA | | PROMOCJE | NIERUCHOMOŚCI | INNE

press box: | Balex Metal | PORT PC | Termo Organika | Austrotherm | Wavin | Aluron | LAUFEN | Roca | SIEGENIA-AUBI | FINAL | AM Okna |Grupa Assay |Hörmann Polska | G-U Polska | CERRAD | Ponzio |Aliplast |Yawal | CREATON Polska | Remmers Polska | INTERNORM | Forum Branżowe | PRIME3 | BLAUPUNKT | Schüco | Dom Bezpieczny | VALVEX | Kludi | KRISPOL | PETECKI | Franke | Winkhaus | Aluprof | PGE | Kuchinox | Ferro | TUV Nord Polska | Media Expert | Media Saturn | MAPA |