Skip to content

Reklama

START arrow INNE arrow Laureaci "Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016" odbyli staż pod okiem szefa kuchni Alexandre Gauthier
Laureaci "Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016" odbyli staż pod okiem szefa kuchni Alexandre Gauthier Utwórz PDF Poleć znajomemu
13.02.2017.

 

Laureaci ,,Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016" w dniach 1 – 7 lutego br. odbyli staż we francuskiej restauracji ,,La Grenouillere” (1* Michelin), stanowiący główną nagrodę w konkursie. Organizatorem inicjatywy jest sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska, a partnerstwo strategiczne nad projektem obejmuje ,,Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska”.


Finał ,,Mistrzostw Młodych Kucharzy” miał miejsce w październiku 2016 roku, a na najwyższym podium stanął zespół z Trójmiasta - Tomasz Grota oraz Mikołaj Kobryń. Młodzi kucharze udali się do francuskiej Bretanii, aby 1 lutego rozpocząć tygodniowy staż w restauracji ,,La Grenouillere”, który stanowił nagrodę główną w konkursie. Mistrzowie mieli okazję trenować pod okiem właściciela lokalu i szefa kuchni, Alexandre Gauthier, słynącego z wyrazistej i autorskiej kuchni. Alexandre został wyróżniony tytułem ,,Szefa Roku” 2016 francuskiej edycji przewodnika ,,Gault&Millau”, a jego restauracja w 2008 roku otrzymała 1* Michelin. Zwycięzcom towarzyszył także wybitny szef kuchni restauracji ,,La Rotisserie”, Paweł Oszczyk, który pełnił funkcję członka konkursowego jury.

Partnerem strategicznym ,,Mistrzostw Młodych Kucharzy” był ,,Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska”, a partnerem głównym firma Danone Waters, właściciel globalnej marki Badoit & Evian. Inicjatywę wspierała także firma Kenwood – producent sprzętów kuchennych oraz marka Provincja.

MAKRO kontynuuje swoją misję rozwijania młodych kucharzy poprzez program „Szef dla Młodych Talentów“, który obejmuje dwa główne zakresy działalności: program płatnych staży w MAKRO i cykl Mikserów Kulinarnych, których misją jest edukacja oraz umożliwienie spotkań młodzieży z najlepszymi polskimi szefami kuchni. Partnerem programu jest prestiżowy, międzynarodowy przewodnik po najlepszych restauracjach, hotelach i produktach w Polsce - ,,Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska”.





MAKRO Cash & Carry (press box)
 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »

Zobacz press box firm:

 




| DOM I WNĘTRZE | PRESS BOX | BIZNES | INTERNET | KULTURA | FINANSE | ZDROWIE I URODA | MOTO | REKLAMA | | PROMOCJE | NIERUCHOMOŚCI | INNE

press box: | Termo Organika | Austrotherm | Wavin | Aluron | LAUFEN | Roca | SIEGENIA-AUBI | FINAL | AM Okna |Grupa Assay |Hörmann Polska | G-U Polska | CERRAD | Ponzio |Aliplast |Yawal | CREATON Polska | Remmers Polska | INTERNORM | Forum Branżowe | PRIME3 | BLAUPUNKT | Schüco | Dom Bezpieczny | VALVEX | Kludi | KRISPOL | PETECKI | Franke | Winkhaus | Aluprof | PGE | Kuchinox | Ferro | TUV Nord Polska | Media Expert | Media Saturn | MAPA |