Szef kuchni MAKRO radzi, jak wybrać świeżą rybę |
![]() |
![]() |
21.12.2016. | |
![]() Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska oferuje ponad 140 rodzajów i odmian świeżych ryb i owoców morza. W celu zapewnienia ich dostępności oraz wysokiej jakości w okresie przedświątecznym dostawy do hal odbywają się 6 razy w tygodniu. Porad na temat ryb udziela codziennie Cezary Powała, szef kuchni w stołecznym Studiu Kuchennym MAKRO przy Alejach Jerozolimskich 184. Świeża ryba charakteryzuje się przede wszystkim sprężystym, elastycznym mięsem. Tuż po złowieniu tężeje, a po kilku godzinach nabiera elastyczności i właśnie wtedy najlepiej nadaje się do spożycia. - Gdy po przyciśnięciu ryby mięso powróci do swego uprzedniego kształtu, mamy pewność, że jest świeża – mówi szef kuchni Cezary Powała, na co dzień prowadzący pokazy kulinarne oraz doradztwo i degustacje w Studiu Kuchennym MAKRO. Jeśli mamy wątpliwości i nie jesteśmy pewni, jak sprawdzić jakość danego egzemplarza, możemy poprosić o pomoc doradców z Działu Rybnego MAKRO - Wszyscy nasi pracownicy wiedzą, jak powinna wyglądać ryba świeża. Ich jakość jest w 100% sprawdzona – zapewnia Cezary Powała. MAKRO Cash & Carry (press box) |
« poprzedni artykuł | następny artykuł » |
---|
press box: | LAUFEN | Roca | SIEGENIA-AUBI | FINAL | AM Okna |Grupa Assay |Hörmann Polska | G-U Polska | CERRAD | Ponzio |Aliplast |Yawal | CREATON Polska | Remmers Polska | INTERNORM | Forum Branżowe | PRIME3 | BLAUPUNKT | Schüco | Dom Bezpieczny | MODECOM | Mondial Assistance | VALVEX | Makro | Kludi | KRISPOL | Excellent | PETECKI | Franke | Winkhaus | Gerda | Aluprof | PGE | Sklepy Komfort | Kuchinox | Ferro | TUV Nord Polska | Media Expert | ASTOR | Media Saturn | MAPA |