Skip to content

Reklama

START arrow BIZNES I PRODUKTY arrow Szczegół wiele zmienia
Szczegół wiele zmienia Utwórz PDF Poleć znajomemu
18.02.2010.


Sztuka kulinarna to królestwo detali i niuansów. Zapoznanie się z nimi pozwala zmienić nawet najprostszą potrawę w niezwykłe, wyszukane danie. Jednym ze szczegółów wyróżniających polską kuchnię, jest smak duszonych żeberek, na którym opiera się wiele urzekających aromatem dań. Bez niego ogórkowa, czy krupnik całkowicie straciłyby swój niepowtarzalny wyraz.

Dla osób, które cenią w kuchni każdy szczegół marka WINIARY przygotowała wyjątkowy produkt – Bulion na żeberkach. Jego sekret tkwi w łatwości i szybkości stosowania – pozwala przygotować dania bazujące na żeberkach, bez ich długotrwałego duszenia, za to z esencją ich unikalnego smaku.



Dzięki zdecydowanemu, charakterystycznemu smakowi, zakres stosowania bulionu jest bardzo szeroki – świetnie nadaje się do przygotowywania zarówno zup jak i drugich dań wydobywając z nich pełen aromatu, żeberkowy bukiet. Dzięki jej zastosowaniu, bazujące na ciemnym mięsie zupy, takie jak krupnik, kapuśniak, ogórkowa czy żurek, zyskują bliski wielu podniebieniom, rozpoznawalny smak duszonych żeberek. Dodana do bigosu, gulaszu lub duszonego mięsa nadaje im cenionej przez smakoszy, wyrazistości.

Bulion dostępny jest w sprzedaży od stycznia, kiedy zmęczeni zimą, chętnie spożywamy rozgrzewające, tradycyjne dania, do których jest świetnym dodatkiem.

Dostępne gramatury Bulionu na żeberkach WINIARY: 60 g (w sugerowanej cenie 1,85 zł) oraz 120 g (w sugerowanej cenie 3,60 zł).




WINIARY to marka znana Polakom od ponad 60-ciu lat, a sygnowane nią wyroby są synonimem doskonałego połączenia tradycyjnego polskiego smaku z innowacyjnością i nowoczesnością. Oferta WINIARY to około 200 różnych wyrobów kulinarnych, takich jak: zupy, buliony, sosy, fixy, dania instant, majonezy, przyprawy, galaretki, kisiele oraz budynie. WINIARY zaspakajają potrzeby zarówno wielbicieli kuchni tradycyjnej, jak i nowoczesnej oraz wszystkich tych, którzy na gotowanie mają coraz mniej czasu.



 Wieprzowina z warzywami
(4 porcje)

1 Kostka Bulionu na żeberkach WINIARY
400 g schabu
1 marchew
1 papryka
6 pieczarek
1 por (biała część)
2 cebule ze szczypiorkiem
3 łyżki oleju
1 mała puszka kukurydzy
2 łyżki keczupu pikantnego
sól, pieprz

Mięso pokroić w paseczki. Warzywa oczyścić, również pokroić w paski, a pieczarki w plasterki. Olej rozgrzać, dodać mięso, podsmażyć, dodać kostkę bulionową i warzywa, smażyć przez około 10 minut, podlać 1/2 szklanki wody, dodać kukurydzę, i keczup. Doprawić pieprzem.

Czas przygotowania:15 minut
Czas oczekiwania: 40 minut
Wartość energetyczna:
Całość 1125 kcal
1 porcja ok. 281 kcal



 Zupa fasolowa z kiełbasą
(4 porcje)


2 kostki Bulionu na żeberkach WINIARY
200 g białej fasoli
100 g warzyw (marchew, pietruszka, seler)
2 ziemniaki
1 kiełbasa śląska
1 posiekana cebula
1 płaska łyżka mąki
2 ząbki posiekanego czosnku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz, majeranek


Fasolę zalać 1 l wrzącej wody i pozostawić na 3 godziny, następnie ugotować. Warzywa oczyścić, pokroić w paski, ziemniaki pokroić w kostkę. Zagotować 500 ml wody, dodać warzywa, ziemniaki i kostki bulionowe, gotować 10 min i połączyć z miękką fasolą. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Cebulę i czosnek dodać do kiełbasy, zeszklić, oprószyć mąką, zasmażyć, dodać do zupy, zagotować. Dodać przyprawy do smaku. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Czas przygotowania: 15 minut
Czas oczekiwania: około 90 minut
Wartość energetyczna:
Całość 906 kcal
1 porcja ok. 226 kcal




 Kapuśniak z pomidorami
(4 porcje)

2 kostki Bulionu na Żeberkach WINIARY
1/2 główki kapusty białej (500 g)
1 marchew
1 cebula
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól

Bulion rozpuścić w 1,5 l wody. Kapustę poszatkować i oprószyć solą. Warzywa oczyścić. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę posiekać. Warzywa podsmażyć na oleju. Do Bulionu dodać kapustę i podsmażone warzywa. Gotować 20 minut. Masło stopić i zasmażyć z mąką, połączyć z zupą. Doprawić solą. Dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Podawać z ziemniakami lub chlebem.

Czas przygotowania:15 minut
Czas oczekiwania: 20 minut
Wartość energetyczna:
Całość: 694 kcal
1 porcja ok. 176 kcal

Nestlé Polska
WIĘCEJ INFORMACJI z Nestle Polska S.A. (PRESS BOX)    
 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »

Zobacz press box firm:



























 

 


kredyt gotówkowy


| PressBox | PartnerHandel.pl | Łazienka i Kuchnia | pHandel.pl | PortalBUDOWA | Developerium.pl| DOMportal


press box: Yawal | CREATON Polska | Remmers Polska | INTERNORM | Forum Branżowe | PRIME3 | BLAUPUNKT | Schüco | ZM Henryk Kania | NEONET | Dom Bezpieczny | MODECOM | OKNOPLAST | Mondial Assistance | VALVEX | Echo Polska Properties | Makro | Kludi | KRISPOL | Excellent | PETECKI | KOŁO | Franke | Winkhaus | Prudential | Gerda | Wiśniowski | Deante | Aluprof | PGE | Sklepy Komfort | Kuchinox | Ferro | TUV Nord Polska | Sopro Polska | Ceramika Paradyż | Media Expert | Amica | Geberit | ASTOR | Media Saturn | Laveo | DomPortal |